Stara Zagora #Mezi

slider sz art

Станете част от най-мащабния фестивал в България.
Ако сте търговци, занаятчии, производители, кулинарни майстори или имате артистични и певчески заложби, или желаете да бъдете доброволец и част от създаването на събитието .... очакваме ви!!!

Скъпи приятели, щастливи сме за трета година да гостуваме на град Стара Загора!
Очаква ви целодневна програма, детска анимация, невероятни атракциони, лунапарк, алея на занаятите и НАЙ-ДОБРИТЕ КУЛИНАРНИ МАЙСТОРИ ОТ БАЛКАНИТЕ! Всяка вечер големи концерти на любими балкански изпълнители.
Очаквайте подробна програма.

ЗА УЧАСТИЕ : 0888703040 Карта на събитието можете да видите ТУК!

Добрич е домакин на Фестивала на балканската скара

Весна Змиянац и Валя Балканска пеят безплатно на „DobrichMezi“

Известният фестивал на балканската скара „DobrichMezi“ ще гостува от 8-ми до 11-ти юни на територията на скейт парк „Свети Георги“ в града. В рамките на 4 дни Фондация "Румънеца и Енчев" и общинаДобрич са подготвили истински празник за посетителите, включващ най-големите кулинарни майстори и едни от най-добрите родни и балкански изпълнители. Атрактивната програма за феста е пълна с много изненади и интересни състезания, като турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебабчета и всички те са с вход свободен. Стотици награди очакват участниците и гостите на феста. За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, гимнастика, лунапарк, много сладки изкушения, както и симулатор със спортни коли, гигантско бънджи и още много игри. В първият ден на фестивала градуса на купона ще вдигнат легендите от „Сигнал“, на 9-ти юни за всички ще пее Борис Солтарийски, а преди него нашумелите музиканти от „Виво Монтана“ ще загреят посетителите. На 10-ти – гръцкият изпълнител Йорданис Агапитос и сръбската мегазвезда Весна Змиянац са гвоздеят в програмата. Последният фестивален ден ще започне още на обяд в 12 часа с концерт на фолклорната прима Славка Калчева. А вечерта от 20 ч. голямата Валя Балканска ще се качи на сцената. Всички концерти са безплатни за гостите на феста. Посетителите ще могат да се запознаят и с интересни занаяти и ръчно изработени сувенири. Организаторите ще подкрепят и три благотворителни каузи. Те ще подарят един прекрасен ден на деца от домове, лишени от родителски грижи. Другите каузи са в подкрепа на децата на служители от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг от националната кампания „Завинаги с нас”, а заедно с Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи ще бъдат организирани надпревари за тях и всички желаещи да се включат.

Избират най-секси мотор за старта на „Банкя Мези“ на 4 май

Конкурс за „Най-секси мотор“, провеждан за първи път у нас ще даде старт на хитовият фестивал на балканската скара „Банкя Мези“, който ще се проведе от 4-ти до 8-ми май в  парк „Ротонда“ в гр. Банкя. Откриващият концерт на феста ще бъде на рокдамата Милена и група „Обратен ефект“, които не само ще пеят, но заедно с радио водещата Надя и хитовото шоу на блондинките по радио „Фреш“ ще се включат в избора за „Най-секси мотор“. Всички мотористи и мото фенове ще имат възможност да участват в шеговитата надпревара с награди, която стартира на 4-ти май след 18 часа в парк „Ротонда“. „Банкя Мези“ ще предложи на всички посетители и празнични щандове с гергьовски изкушения, като чевермета, месни деликатеси и кулинарни изненади, приготвени от най-добрите майстори готвачи на Балканите. 

Организаторите са предвидили и целодневни атрактивни забавления с над 1000 награди. Гостите на празника ще могат да играят на гигантски футболен билярд, бабъл футбол, голям туистър, ще могат да се включат и в състезания с радиоуправляеми колички  също и в традиционните турнири по белот и табла, включително и надяждания с вкусотии. Всеки ден на феста се очакват улични уроци по български фолклор. Входът за всички събития е свободен, както и за вечерните концерти на големите гост - изпълнители - Неда Украден, Весна Змиянац, Веселин Маринов, Гъмзата, Милена Славова, Обратен Ефект, Виво Монтана, „Пиротски Трубчи“ и други. Посетителите на феста ще се насладят на празничен обеден концерт на Славка Калчева на 6-ти май в 12.00 часа, а всеки следобед и на невероятните музиканти -победители от фестивала в „Гуча“. Специално за децата ще има и целодневна безплатна детска анимация, конкурс за таланти, мини мис и мистър , както и търсене на съкровища. Изпълнителите на „Шатрата“ си партнират за фестивала със Столична община и район „Банкя“.